Print11

Voice Picking

De verbindende oplossing tussen technologie en jouw warehouseactiviteiten

Alles moet tegenwoordig sneller, slimmer en efficiënter. De sector ontwikkelt zich in razendsnel tempo en de verwachtingen die aan een warehouse worden gesteld, nemen alleen maar toe op het vlak van kwaliteit, snelheid en kosten.

Hyperautomation, human augmentation, AI en robotisering. Daarbij rijst misschien de vraag welke innovaties je precies moet omarmen. En is het een hype die wel weer overwaait of juist de sleutel tot succes? Een kans of een bedreiging? Hoe dan ook, als je niets doet, dreigt de competitie je in te halen.

1-2-3 Caption

Voordelen

Eén van de voordelen van deze ontwikkelingen is de technologische vooruitgang op het gebied van gemak, veiligheid en efficiëntie in je warehouse. In magazijnen gaat nog veel tijd verloren tijdens het orderpickproces. Daarnaast zijn er overbodige kosten doordat medewerkers fouten maken, het orderpickproces niet logisch is ingedeeld of omdat het orderpicken heel arbeidsintensief is. In zulke gevallen geldt voicepicking als dé verbindende oplossing tussen technologie en je warehouseactiviteiten. Voicepicking biedt meerdere voordelen wat veiligheid en gemak betreft, en de sector is uitermate enthousiast over de tijdswinst.

Forklift4

Geen tijd voor fouten

Niet alleen de trainingstijd van je medewerkers wordt gehalveerd, ook de handelingstijd ‘on the job’ wordt korter. Met voicepicking kunnen eventuele onverwachte taakveranderingen of voorraadafwijkingen in real time worden doorgegeven. Zo kan er binnen het warehouse sneller geschakeld worden en loopt het proces minder vertraging op. Daarnaast hoeft de medewerker niet naar een centraal punt te gaan om een nieuwe taak te ontvangen. Ook dat verhoogt de efficiëntie binnen het proces en dus de productiviteit van de orderpicker. Om nog meer kilometers te besparen, kun je voicepicking inzetten in combinatie met Orderpicken per Artikel. Voicepicking biedt ook een oplossing op het gebied van foutreductie. Als werknemers bijvoorbeeld geen picklijst hoeven te lezen, maken ze gemiddeld minstens 25% minder fouten tijdens het orderpicken. Dat komt onder andere doordat de voicepicker met check digits werkt of doordat de laatste cijfers van de artikelcode moeten worden ingesproken. Als medewerkers zo'n bevestiging moeten geven, maken ze minder snel fouten in het proces.

Focus

Meer picken in minder tijd

Ook de productiviteit van het orderpicken verhoogt door voicepicking te gebruiken. Medewerkers verliezen namelijk geen tijd meer met bijvoorbeeld het neerleggen en opnemen van hun orderlijst. Daardoor hebben ze altijd twee handen vrij voor het daadwerkelijke picken. Vooral in koel- en vrieshuizen is dat een grote stap vooruit. Medewerkers die daar vaak handschoenen dragen, ondervinden dan geen problemen meer met schrijven of het gebruiken van een scanner.

Image Row 2