Focus

Azure Stack HCI: Hypergeconvergeerde infrastructuur voor een succesvolle hybrid-cloudstrategie

Innovatie in de IT-wereld draait steeds vaker rond de cloud. Informatie wordt op nieuwe manieren opgeslagen en beheerd en schaalbaarheid neemt aan belang toe. Toch kan of wil niet iedere organisatie volledig naar de cloud overstappen. Voor die bedrijven is Azure Stack HCI een ideale oplossing om de balans tussen on-premise infrastructuur en hybrid-cloudoplossingen te bewaren. Azure Stack HCI is een softwareoplossing van Microsoft en combineert het beste van on-premises en public cloud. Je kunt je vertrouwde on-premise software en applicaties blijven gebruiken, het platform en je data in de cloud beheren en de betrouwbaarheid verhogen.

Wat is een hypergeconvergeerde infrastructuur (HCI)?

Hypergeconvergeerde systemen helpen de complexiteit in een datacenter te verminderen, wat lagere kosten met zich meebrengt. Bij een HCI worden zowel de opslag-, reken- als netwerkcapaciteiten in een centraal systeem gecombineerd.

Hyperconvergence ruilt een hardwaregedefinieerde structuur in voor een softwaregedefinieerde structuur waarbij de reken-, opslag- en netwerkhardware tot één geheel maakt node behoort die vanuit een enkele software-interface wordt beheerd. Bovendien vergroot een hypergeconvergeerd systeem ook de schaalbaarheid, want nodes kunnen eenvoudig worden toegevoegd of verwijderd om de capaciteit aan te passen.

Wat is Azure Stack HCI?

Azure Stack HCI is het besturingssysteem van Microsoft met een hypergeconvergeerde infrastructuur (HCI). Het combineert on-premises met moderne public-cloudoplossingen en integreert alle hardwarecomponenten in één toepassing. Dankzij Azure Stack HCI kun je dus je infrastructuur omvormen naar een hybride infrastructuur door die te koppelen aan Azure-services zoals Azure Backup, Microsoft Defender voor Cloud en Azure Site Recovery.

Met Azure Stack HCI kun je ook:

  • je on-premise infrastructuur moderniseren;
  • gevirtualiseerde workloads samenvoegen;
  • virtuele Windows- en Linux-machines implementeren en uitvoeren in je datacentrum of aan de rand;
  • de complexiteit van conventionele hardware verminderen;
  • opslagruimte besparen;
  • kosten verlagen;
  • de veiligheid verbeteren;
  • je vertrouwde infrastructuur optimaliseren;
  • on-premises voor een grotere efficiënte van de cloud zorgen.

Azure Stack HCI wordt als Azure-service geleverd en voorziet daardoor alle abonnees regelmatig van nieuwe functie-, prestatie- en beveiligingsupdates. Die updates worden gemeenschappelijk gefactureerd als je een Azure Stack HCI-abonnement aanschaft en het samen met je Premier-abonnement of abonnement voor Azure-ondersteuning gebruikt.

Via het Azure Portal biedt Azure Stack HCI de nieuwste beveiligings-, prestatie- en hybride mogelijkheden zoals Azure Arc. In het Portal kun je ook de Azure Stack HCI-hosts, virtuele machines en Azure-resources in een oogopslag naast elkaar beheren.

De voordelen van Azure Stack HCI

Met Microsoft Azure Stack HCI haal je op een kostenefficiënte manier het maximale uit je software-investeringen. Je kunt je on-premise applicaties behouden, ze met Azure Hybrid Services optimaliseren en alles vanuit een ‘single pane of glass’ beheren.

Daarnaast combineert Azure bestaande Microsoft-producten voor onder meer bestandsdeling, monitoring en disaster recovery. Azure Stack HCI gebruikt dezelfde softwaregedefinieerde opslag en hetzelfde netwerk als de Azure Stack portfolio-producten. Die vertrouwdheid kan voor bedrijven, die bijvoorbeeld nog terughoudend zijn om de volledige overstap naar de cloud te maken, een belangrijke reden zijn om de stap te zetten naar een hybride-cloudoplossing.

Een ander voordeel is de uitbreidbaarheid en schaalbaarheid van Azure Stack HCI. Als de capaciteit van een on-premise datacenter niet meer volstaat om je data te verwerken, kun je meteen de cloud inschakelen om de capaciteit te verhogen. Zo hoef je geen nieuwe servers te kopen, installeren en onderhouden en bespaar je tijd en kosten.

Verder beveiligt het Azure Security Center je waardevolle gegevens. Met virtualisatie en gecertificeerde hardware worden je gevoelige workloads zo beveiligd tegen bedreigingen.

Ook het gebruiksgemak is een belangrijke troef van het platform. Een HCI-oplossing vereenvoudigt je activiteiten en kan worden geïntegreerd met je omgeving en populaire oplossingen van derden. Als je dus al ervaring met andere Microsoft-producten hebt, zal werken met Azure Stack HCI vertrouwd aanvoelen en hoef je je medewerkers geen nieuwe applicaties en programma’s aan te leren.

Microsoft Azure Stack HCI bevat duizenden unieke features. Het platform kan dus op het eerste gezicht wat intimiderend lijken voor organisaties die nog niet vertrouwd zijn met HCI. Daarom is het belangrijk om in zee te gaan met een gespecialiseerde Azure Stack HCI-partner die je tijdens je cloud journey bijstaat.

3-it, jouw partner voor Azure Stack HCI

Microsoft's go-to-party in België op vlak van hybrid cloud

3-it is de go-to party voor Microsoft in België op vlak van hybrid cloud. Onze experts begeleiden je bij het integreren van hybrid-cloudoplossingen met Azure Stack HCI en zorgen voor een vlotte en naadloze migratie.